Profil

Vi er et advokatfirma i Hamburg med specialisering inden for rådgivning af skandinaviske klienter med hensyn til deres forskellige aktiviteter i Tyskland, og vice versa af tyske kunder i Skandinavien.
Vi beskæftiger os udelukkende med civilretlige sager. Vi rådgiver især i erhvervs-og selskabsret, skatteret, arbejdsret, fast ejendom og bæredygtig energi.

Vi startede i 1992 med den klassiske rådgivning af skandinaviske forretningsmænd i den daglige forretning med fokus på erhvervs-og selskabsret. Vores partner Dr. Johannes Klages tilbyder, som advokat med speciale inden for skatteret, også  erhvervs- og skatterådgivning-

Som en del af vores siden 2000 eksisterende specialisering i vedvarende energi, har vores medarbejdere i de sidste 14 år rådgivet i gennemførelsen af vindkraftprojekter med en samlet kapacitet på over 1.500 MW og solcelle projekter på mere end 800 MW samlet ydelse. For altid at være på forkant med hensyn til retspraksis og teknologi, er vi bl.a. medlem af  Bundesverband Windenergie e. V. (BWE), og her medlem af den juridiske bestyrelse. Vores partner Dr. Axel B. Röpke er formand af tysk vindmølleforeningen (BWE) afdeling i delstaten Hamborg og siden 2015 også næstformand af tysk vindmølleforeningen (BWE e.V.) tyskland. Derudover er især vores partner Christian Sagawe på grund af sin store ekspertise en populær taler ved Danmarks Vindmølleforeninger.

Desuden rådgiver vi i over et årti skandinaviske investorer omkring alt vedrørende ejendommen. Her har vores team omkring Christoph Schulze ekspertise inden for  erhvervelse af enkelte ejendomme eller porteføljer, udvikling af aktiver og selvfølgelig  problemløsning i den daglige drift af ejendomme i Tyskland.

Selvfølgeligt taler alle vores medarbejdere et skandinavisk sprog.

Vores netværk betyder mere for os end blot medlemskabet.
Derfor er vi bl.a. involveret i følgende foreninger: